jún
14

OVI

| Szerző: babykry | 1:59 pm

Na ez sem a legvidámabb történet de tanulságos.

Az elősztori annyi, hogy ugye tavaly nem vették fel Mucit a bölcsibe helyhiányra hivatkozva. Még tavaly nyáron felvettem a kapcsolatot az ovival, ahová tartozunk (Fillér u.), akik összesen 3x ígérték meg, hogy a gyereknek mindenképp lesz helye szeptember 1-től. Na ennyit az ígéretekről, mert persze nem vették fel! Hideg zuhanyként ért a hír, mikor az apja felhívott, hogy van egy rossz híre. Ugye nálunk az a helyzet, hogy apa maradt otthon a gyermekkel kényszerűségből, én pedig dolgozom, de ez koránt sem egy jó megoldás. Apa nem tud semmit sem csinálni, így többek között pénzt keresni is nehéz, és a gyereknek is 3 évesen úgy gondolom, hogy szüksége van a közösségre.

Az elutasító levél után természetesen felhívtam az ovit. Anyuka, ne idegeskedjen. Köszi. Fellebbezzen. Jó. Megírtuk, elmentünk, valóban kb. 100 gyereket utasítottak el. Egy flegma akárki átvette a levelet, olyan, aki a padlásra jár röhögni. Ezek után biztos ami biztos alapon elfaxoltam a jegyzőnek, és az önkormányzatnál egy nőnek, akinek a neve mellé az volt írva, óvodai felvételi ügyek. Ő legalább pozitív volt, rögtön megnyugtatott, azt mondta, hogy ígérni nem ígérhet semmit, de megpróbál minden megtenni az ügy érdekében. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, kb. két hét múlva várható a határozat.

Azt tanácsolom minden pocakos és már nem pocakos ismerősömnek, hogy már most kezdjen el intézkedni. Nem tudom, hogy csak a mi kerületünkben ennyire rossz a helyzet, de szégyentelen az egész. Kíváncsi lennék, és remélem, nem kell már feltennem a kérdést, hogy azokat a gyerekeket, akiket felvettek, milyen alapon vették fel, milyen szempontok alapján. Sajnos Magyarország a csókosok országa, itt akkor lehet érvényesülni, vagy elérni valamit, ha ismerősöd van. Vagy menjek oda az óvodavezetőhöz, és szégyenszemre dugjak a zsebébe egy borítékot?????

Az aztán meg dupla szemétség a dologban, hogy a gyerek már hónapok óta várja az ovit, rendszeresen el kell menni megnézni, bekukucskálunk a kapun, és kérdezget, hogy mit csinálnak ott a gyerekek stb. Szeptemberben majd mondjam neki, hogy bocsika kisfiam, sajnos mi nem tartozunk a szerencsés emberek közé?

Remélem, hamarosan jobb hírekkel jövök ez ügyben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boskovicsmumu.blog.hu/api/trackback/id/tr62080854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsusska 2010.06.15. 00:04:58

ez nagyon durva, nem is ertem. masik ovit nem lehet megprobalni? vagy ez esetben csak a maganovi lehet a megoldas?

tenkata 2010.06.16. 14:36:29

Szia Kriszti!
Itt mellettünk most nyílt nemrég egy óvoda, nagyon szép, jó helyen, jó levegő (Bercit is odaszánjuk majdan). Mivel kb. fél éves csak (az ovi), nem hinném, hogy többéves várólista lenne... Persze nem tudhatom, de esetleg egy kérdést megér, ha a másik nem sikerül. 156 vagy 155-ös busszal csak pár megálló a Moszkvától, nem vészes.
Nagyon szurkolok, hogy a Fillér összejöjjön, remélem, azóta már el is intéződött!
Sok puszi, kata

babykry 2010.06.16. 14:56:53

Kata!

Az a helyzet, hogy XII. kerület nem igazán vesz fel II. kerületi gyereket, csak protekcióval. Oda írathatod a gyereked, ahol laksz, illetve egyes esetekben a munkahely szerinti kerületbe.
Mivel a jelentkezések már lezajlottak, sajnos mindenhol betelt a létszám. Többen kérdezték, hogy miért oda jelentkeztünk: azért, mert oda tartozunk, és elméletileg ahová tartozol körzetileg, oda fel kell vegyék a gyereket. Ezért is nem adtuk be máshová, mert maga az óvodavezető mondta ezt nekem, többször is, hogy természetesen fel fogják venni a gyereket.
Kerületenként változó a helyzet, pl. a XIII-ban sem bölcsi, sem ovi para nincs, mert van elég mind a kettőből, sajnos a II. kerületben viszont nincs. Még egy-két hét mire kiderül, addig izgulunk!

babykry 2010.06.16. 15:03:34

Amúgy válasz Zsuzsinak is: megoldás nincs, ha nem jön össze, az senkit nem érdekel. Elmentem a védőnőhöz is, annyi van, hogy szociális szolgálat, heti 1x 2x jönne néni, akit az önkormányzat kiküld, de csak délelőtt (4 óra), és még azért is kell fizetni. Amúgy nem tudom, ki hogy van vele, de én nem biztos, hogy csak úgy egy néni beengednék a lakásba vagy rábíznám a gyerekem.
Persze, van magánovi, dolgozz azért, hogy a gyereked oviba járjon. köszi.
süti beállítások módosítása