feb
26

| Szerző: babykry | 11:52 am

Este fekszünk az ágyban, elalvás előtt:

- Apa hol dolgozik?

- Az Instantba, Mumu az Oktogonnál.

- De miért?

- Mert pénzt kell keresni.

- De miért?

- Hát, mert ha szeretnél venni egy pudingot, vagy egy üdítőt, akkor ezért fizetni kell.

- Én is megyek dolgozni. Nina dolgozójába.

...

Mumu legújabban az M1-re és az M2-re van rákattanva. Ha megyünk fürdeni, akkor az a kérdés jön:

- mi lesz az M1-en fürdés után?

- Na mi?

Mosolyog, és akkor nekem azt kell mondani: A palota ékköve. Nem vicc, imádja, és tátott szájjal nézi.

...

Tegnap mikor hazamentem azt mondja:

- Nina, nekem már nincsen himbilimbim. Nunim van. Én már kislány vagyok.

...

Nem tudom, ki mennyire van képben, de azt tudni kell, hogy Mumu a megszokások embere. Pl. a fogaskerekű meglátogatása is minden nap (általában délelőtt és délután is) a következőképpen zajlik:

Kimegyünk a Moszkvára, ha lát egy régi 4-6-ost, akkor már megvan az alaphangulat, odasétálunk a 61-es villamoshoz, az 56-os sínénél MINDIG elmondja, hogy itt régen az 56-os járt, de már nem. Megvárjuk a 61-est (véletlenül sem az 59-est), és megyünk vele 2 megállót a Majorig. Leszállást, fogaskerekűek megtekintése, garázs és társai, igen, minden rendben van, állomásfőnök úr, aztán séta az 59-es villamoshoz a János kórházig. Rendszerint szembejön egy villamos, amire azt mondja, hogy ezzel már nem megyek el. Aztán Moszkva tér (útközben az elhaladó buszok szigorú figyelése, számának hangos bekiabálása: Nina ott egy ötös busz! Hova megy? Nina hova megy a huszonkettes?. A Moszkváról általában egyszerűen lehet menni haza vagy bárhova, de ha meglát egy régi villamost, akkor kénytelenek vagyunk azzal elmenni a Széna térig.

Elmondom, azért várom már a játszóteres délutánokat...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boskovicsmumu.blog.hu/api/trackback/id/tr81791924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsusska 2010.02.26. 12:45:50

Ezzel a nunis dologgal nem viccel. Hónapok óta ezt hajtogatja, előző életében tuti kislány volt. :) Annyira jól állt neki a csattom is, hogy 100%-ig biztos vagyok benne.
süti beállítások módosítása